426

Eyre Court

DESCRIPTION 

Project set in a conservation area of St. Johns wood. This 8 storey 1930’s block of flats required fire escape stairwells and louvre doors to be repaired and replaced.

Due to corrosions two of the fire escapes were to be fully replaced, this presented a design challenge due to conservation rules, they are to be replaced like for like.

Working with the structural engineer we produced a design that is fully compliant to the latest design standards and regulations while maintaining the original look.

For ease and efficiency of installation these were built and delivered in cassette form with the balustrades attached, off site manufacture also reduces errors

PROJECT
Structural Steelwork
Structural Alterations
Architectural Metalwork

CLIENT
Trust Property Management

PRINCIPAL CONTRACTOR
LA Metalworks Ltd

ENGINEERS
Hardman Structural Engineers

CONTRACT VALUE
£960k

LOCATION
Eyre Court, Finchley, London

COMPLETED
Jan 2018

<-- Other Featured Projects